Brandweer Marum zoekt nieuwe enthousiaste collega’s

24-01-2018 | Nieuws uit de regio

De brandweerpost Marum zoekt nieuwe vrijwilligers tussen de 18 en 45 jaar die voornamelijk overdag willen klaarstaan voor zijn of haar gemeenschap. Mensen die wonen of werken in Marum en het brandweervak geweldig vinden kunnen zich aanmelden via westerkwartier@vrgroningen.nl.

Open oefenavond

Op woensdagavond 31 januari organiseren de brandweervrijwilligers van de post Marum een open oefenavond. Tijdens deze avond vertellen zij over het vak en laten zij demonstraties zien van enkele werkzaamheden. De avond start om 20.00 uur en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via westerkwartier@vrgroningen.nl.

Vrijwilliger

Een vrijwilliger in dienst bij de brandweer heeft een gevarieerde functie in een enthousiast team waarbij hij of zij niet alleen bij brand in actie komt, maar ook bij stormschade, verkeersongevallen en voor het redden van mensen en dieren in nood. Lees meer over vrijwilliger zijn op: www.brandweer.nl/groningen/vrijwilliger-worden

Brandweerzorg

De blusgroep van de brandweer Marum valt onder het cluster Westerkwartier (gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast) van Brandweer Groningen. De posten Grijpskerk, Grootegast, Leek, Marum, Oldehove en Zuidhorn verzorgen hier samen de brandweerzorg. Brandweer Groningen is onderdeel van Veiligheidsregio Groningen.