De open dag van de brandweer van Marum en de gemeente Marum druk bezocht.

26-05-2014 | Nieuws uit de regio

De open dag van de brandweer van Marum en de gemeente Marum is vandaag druk bezocht.

Nog voor het officiele openingswoord van commandant Arent Anema waren de eerste bezoekers al naar de kazerne aan de Kruisweg gekomen. Na het openingswoord werden er ook enkele woorden gesproken door de burgemeester van Marum dhr. Henk Kosmeijer. De "drijvende" krachten achter de verbouwing, Jos Ruigrok, Jan-Herman Veenstra en Egge Ensing werden door hun commadant bedankt middels een bloemetje. Pieter Radema kreeg nog een tegel overhandigd met enige "wijsheid"!

Toen kon het publiek kennis nemen van de compleet verbouwde kazerne. Overal kon men een kijkje nemen, boven in de kantine, beneden in de garage. Ook de kleedkamer en de persluchtruimte kregen veel belangstelling.

Achterop het terrein van de gemeentewerf stonden zowel de voertuigen opgesteld van de Marumer brandweer, de Jeugdbrandweer Westerkwartier en de gemeente Marum. Ook waren er stands van o.m. brandbeveiliging en hartveilig.

De brandweer gaf ook demonstratie's, wat er bij komt kijken als een slachtoffer bekneld raakt bij een verkeersongeval. Het publiek werd tijdens de demo van vakkundig commentaar voorzien van brandweerman Jos Ruigrok. Ook de bezoekers kon ervaren hoeveel kracht er vrij komt bij het blussen van een autobrand met het One-Seven systeem.

Een woordvoerder van de brandweer kon aan het eind van de open dag niet zeggen hoeveel publiek er was geweest, maar dat het druk was, is een ding wat zeker was!


Tekst en foto`s afkomstig van www.112marum.nl
D3M/files/uploads/images/RNF_0021-11.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0010-26.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0019-12.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0029-8.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0038-3.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0055.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0062.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0066.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0068-1.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0113.jpgD3M/files/uploads/images/RNF_0119.jpg