Kerst ATB toertocht Borgerswold bikers

01-11-2012 | Nieuws uit de regio

      Kerst ATB toertocht Borgerswold bikers Brandweer Veendam gaat verder als Sinterklaas toertocht


Brandweer Veendam organiseert ook weer in 2012 de ATB toertocht maar om meer zekerheid te hebben dat hij plaats kan vinden i.v.m. weersomstandigheden gaat hij verder als Sinterklaas ATB toertocht en deze tocht wordt gereden op zondag 2 december.

Deze ATB toertocht is een recreatieve tocht waar ieder die een mountenbike en een fietshelm heeft aan mee kan doen en kan er gekozen worden uit drie afstanden 22 KM,40 KM en 50 KM, de 22 KM is een technisch parcours en voert door het recreatiegebied het Borgerswold, route 40 en 50 KM gaan richting Menterwolde en gaat langs de Heemtuin en het nieuwe natuurgebied terug door het Bennie de Lange bos en over de golfbaan terug naar Veendam, de route van 50 KM maakt nog een lus door het Trips bos aan de onderkant van Sappemeer en sluit dan weer aan op de route van 40 KM.

Op de route zijn drie verzorgingsposten en bij terugkomst op de brandweer kazerne een uitgebreide verzorging voor de mens en de fiets, o.a. een kop soep of snert, douche gelegenheid een sauna en een fietsafspoelplaats.

Op het parcours en bij de 3 verzorgingsposten zijn er voldoende EHBO-ers en is er een mobiele fietsenmaker.

De start en de finish zijn bij de brandweerkazerne aan de Langeleegte en er kan gestart worden vanaf 09.00u tot 10.00u.

Voor uitgebreide informatie kunt u kijken op WWW.brandweerveendam.nl  .

Wij hopen dan ook met deze verschuiving net als voorgaande edities weer zo ongeveer 500 deelnemers een heel groot plezier te doen beleven.

 

 

Met vriendelijke groet,

Klaas Mulder

Brandweer Veendam