Brandpreventieweken 2010

17-10-2010 | Nieuws uit Nederland

Brandpreventieweken 2010


"De kans dat u de loterij wint is 1 op de 10 miljoen. De kans dat u brand meemaakt is 1op 1000."


In het kadervan de Nationale Brandpreventieweken wijst Brandweer Marum haar inwoners extra op brandpreventiemaatregelen in huis en het gebruik van rookmelders.


Hoe brandveilig is uw huis?


In Nederland rukt de brandweer jaarlijks zo`n 7000 keer uit om woningbranden te blussen. De meeste branden beginnen tijdens het koken. Mar ook door het onvoorzichtige omgaan met kaarsen,sigaretten,open vuur of door slechte onderhoud of foutief gebruik van elektrische apparaten. Het goede nieuws is: met eenvoudige maatregelen en door goed op te letten, kunt u brand voorkomen.


Waarom een rookmelder?


Rookmelders waarschuwen bij brand. Zeker `s nachts is dat belangrijk. Als u slaapt, ruikt u niets, maar hoort u wel. Om uzelf en uw gezin op tijd te wekken bij brand, hangt u dus rookmelders op. Alleen zo heeft u tijd genoeg om te vluchten.


Wat doet u bij brand?


Werkende rookmelders en een goed vluchtplan zorgen ervoor dat u snel en veilig uw huis kunt verlaten. Bent u goed voorbereid? Doe de brandveiligheidstest op www.watdoejijbijbrand.nl en ontvang uw eigen brandveiligheidsadvies.


Voorlichting.


Zaterdag 23 oktober 2010 staat de Brandweer Marum met een stand bij het winkelcentrum De Wending in Marum. Hier kunt u checklijsten en folders krijgen.


  


D3M/files/uploads/images/watdoejijbijbrand.jpg